Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/Letina kuhinja

ПАСУЉ НА ТУСКИ НАЧИН: Ручак који ћете обожавати

Извор: Нпортал

31.07.2025.

13:26

ПАСУЉ је богата намирница хранљивим материјама. Често ово поврће можемо спремати на неколико начина, са месом или у салати током посних дана.

Овај ручак ће вас заситити, а није тежак за спремање: 

Потребно је:

  • 500 г шареног пасуља
  • 3 шаргарепе
  • 2 главице црног лука
  • 1 зелена паприка
  • 4 чена белог лука
  • парадајз опционо, по укусу
  • 3 кашике маслиновог уља
  • пола кашичице шећера
  • 1 шоља топле воде
  • шака першуна
  • со и бибер
  • свеж лимун

Припрема

Пасуљ потопите вече пре припреме. Сутрадан га процедите и кувајте све док не омекша. Продинстајте сецкану шаргарепу на загрејаном маслиновом уљу на тигању.Затим додајте лук и паприку, па крчкајте око пет минута. Умешајте парадајз, бели лук и шољу топле воде. Зачините. Након кључања, оставите да се кува још десетак минута. Смеси са поврћем додајте скуван пасуљ, па покријте шерпу поклопцем напола и пустите пасуљ овај сецијалитет да се крчка око пола сата. 

BloombergAdria.com

 

(Трпеза)