Извор:Фото: Дарко Дозет/Riccardo De Luca

ОСВОЈИЛА И БРЕГУ И ПАЋИНА Прва југословенска старлета (ФОТО)

Извор: Нпортал

17.01.2022.

21:34

МЛАДА девојка из малог села Лукавац код Тузле, Дијана Бећировић постала је светска звезда која је урадила интервјуе с двојицом папа, познатим спортистима и политичарима, смувала Ала Паћина, сликала се за Плејбој, а није јој одолео ни Горан Бреговић.

Дијана Бећировић одузимала је дах домаћим мушкарцима позирајући на странама до тада резервисаним углавном за обнажене америчке девојке.

Каријеру модела је започела још као четрнаестогодишњакиња, а током осамдесетих важила је за секс бомбу некадашње Југославије. Ова Босанка је потом направила завидну интернационалну каријеру радећи као новинар.

 

Колико је била успешна у новинарском послу сведочи чињеница да јој је папа Јован Павле ll три пута давао интервју, баш као и Бенедикт XVI док је још био кардинал. Остаће упамћено да је баш она урадила последњи интервју са славним возачем Формуле 1 Ајртоном Сеном.

Првог маја 1994. године Бразилац је погинуо у удесу током Велике награде Сан Марина, а Дијана је два дана пре тога разговарала са њим о питањима живота и смрти.

- Питала сам га зашто се крсти пре него што седне у кола и зна ли шта то значи. Многи људи не знају зашто се крсте. Сена је имао најбоље одговоре зато што је то истраживао, није био површан. Друго питање је било: 'Шта мислиш кад возиш 300 километара на сат?' или 'Да ли верујеш у живот после смрти?' Е, ту смо остали најдуже. Он је имао велику мисију на овом свету. Мислим да је његова смрт почела да буди савест у људима. Био је веома рањив -  присетила се приликом једног интервјуа за босанске медије.

 

Арнолд Шварценегер отворено јој се набацивао, а једном је испричала и да су је оптужили да је растурила Бијело дугме.

- Живела сам у Милану и дружила се с Владом Правдићем, клавијатуристом 'дугмића'. Био је заљубљен у мене, али одједанпут се појавио Горан Бреговић. А кад Горан нешто хоће, онда то и добије. И ту је кренуо сукоб двојице чланова бенда. А да ли ме је Горан украо од Владе? Па јесте! - испричала је она једном приликом.

Дијана је пре пар година промовисала књигу "Дијана", у којој је описала пикантерије из љубавног живота и дружење са бројним познатим личностима.

 

Она се подсетила да се Ники Лауда тукао због ње, да је папа Бенедикт XVI провозао на "веспи", да су јој се удварали Род Стјуарт и Кевин Костнер, и да је причала са папом Павлом ll иако је била "пијана и у минићу".

Дијана данас има 59 година и већ дуже време живи у Лос Анђелесу.

Својевремено се разголитила за часопис "Старт", као и за чувени "Плејбој", а за њу су говорили да је прва југословенска старлета.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".