Извор:Фото: Профимедиа

МИЛУЈЕ НЕПЦЕ: Мусака са пилетином

Извор: Нпортал

06.08.2025.

12:27

МУСАКА је јело које је најчешће на трпези.

Може се правити са свињским месом или у посној варијанти. Међутим, мусака са пилетином је однела победу!

Потребно је: 

  • 500 г пилећег белог меса
  • 1 кг кромпира
  • 200 г наренданог качкаваља
  • 100 мл павлаке за кување
  • 1 кашичице суве мајчине душице
  • 1 кашичица сувог рузмарина
  • 1 кашичица белог лука у праху
  • 1 кашичице соли
  • 1/2 кашичице бибера
  • 1 шољица уља 

Припрема:

За почетак потребно је да кромпир оперете, ољуштите и исечете на колутове. Бело месо самељите или исецкајте на коцкице. У павлаку додајте мајчину душицу, рузмарин, бели лук у праху, со, бибер. На дно тепсије коју сте подмазали уљем слажите ред кромпира, ред меса док све не потрошите. Прелијте уљем. Одозго ставите пола количине качкаваља и све прелијте зачињеном павлаком. Покријте алуминијском фолијом и пеците у загрејаној рерни на 200 степени око један сат. Распоредите одозго преостали качкаваљ и вратите мусаку у рерну неколико минута да се истопи.

BloombergAdria.com

(Трпеза)