Извор:Фото: Профимедиа
МИЛУЈЕ НЕПЦЕ: Мусака са пилетином
06.08.2025.
12:27
МУСАКА је јело које је најчешће на трпези.
Може се правити са свињским месом или у посној варијанти. Међутим, мусака са пилетином је однела победу!
Потребно је:
- 500 г пилећег белог меса
- 1 кг кромпира
- 200 г наренданог качкаваља
- 100 мл павлаке за кување
- 1 кашичице суве мајчине душице
- 1 кашичица сувог рузмарина
- 1 кашичица белог лука у праху
- 1 кашичице соли
- 1/2 кашичице бибера
- 1 шољица уља
Припрема:
За почетак потребно је да кромпир оперете, ољуштите и исечете на колутове. Бело месо самељите или исецкајте на коцкице. У павлаку додајте мајчину душицу, рузмарин, бели лук у праху, со, бибер. На дно тепсије коју сте подмазали уљем слажите ред кромпира, ред меса док све не потрошите. Прелијте уљем. Одозго ставите пола количине качкаваља и све прелијте зачињеном павлаком. Покријте алуминијском фолијом и пеците у загрејаној рерни на 200 степени око један сат. Распоредите одозго преостали качкаваљ и вратите мусаку у рерну неколико минута да се истопи.
BloombergAdria.com
(Трпеза)