Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/Zlatni dečko film

ЗЛАТНИ ДЕЧКО Денис одрастао на Косову - због ње уписао ФДУ

Извор: Нпортал

18.01.2022.

09:52

ТРЕНУТНО најактуелнији глумац, Денис Мурић, публици се први пут представио у филму "Ничије дете", који је снимио са 13 година, након чега су уследили пројекти "Група", "Калуп", "12 речи", а тренутно је бриљирао у филму "Златни дечко", који је сада главна тема у јавности.

Денис је одрастао на Косову, а глуму је уписао на наговор чувене глумице Анице Добре.

BloombergAdria.com

 

Не само да га је Аница наговорила да упише глуму, већ је за ФДУ Дениса спремала њена ћерка, млада глумица Мина Совтић, два месеца пред пријемни.

- Аница Добра ме је звала и рекла ми "слушај, да си нашао текстове, јавиће ти се моја ћерка и да дођеш у Београд да радиш с њом" - испричао је Денис прошле године за Ноизз.

Денис је из Звечана и цело детињство провео је на Косову.

- У неком периоду живота ја сам са бабом, дедом и сестром живео у Звечану, а моји родитељи у Митровици, тако да сам већ на неки начин био самосталан. Сестра је била доста уз мене, али се и она трудила да увек идем сам у школу, да не зависим од било кога. Одувек сам некако имао осећај за простор, време, где сам, шта сам, шта треба да се ради, шта не... Све то су ме учили на време, а долазио сам раније у Београд на Звездине утакмице, па кад сам дошао у Београд није ми то било wоw, како ћу сам сад?! Друго, никад нисам био дете на рекреативној које плаче јер му није ту мама - рекао је у поменутом интервјуу.

Данас, дебитантско остварење Огњена Јанковића, рађено по сценарију Вука и Алексе Ршумовића, као и самог редитеља, са Денисом Мурићем у главној улози, прича је о младом, вансеријски талентованом фудбалеру, који је мета различитих интереса. Сјајну глумачки екипу чине и Петар Стругар, Андрија Кузмановић, Игор Бенчина, Љубомир Булајић, Тихомир Станић, Страхиња Блажић и други.

BloombergAdria.com

 

Интересантно је то што главни јунак, носи своје име и на филму. А открио је и да је за улогу било потребно да тренира.

BloombergAdria.com

 

- Спремао сам се годину дана за улогу. Радили смо на тексту, а тренирао сам с фудбалерима шест месеци. Није било лако, али ми је пријао здрав живот - објаснио је глумац медијима.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".