Извор:Фото: Shutterstock
ПАРАДАЈЗ ЧОРБА НА КАФАНСКИ НАЧИН: Лечи душу и тело
11.08.2025.
13:51
ПАРАДАЈЗ чорба је окрепјућа чорба погодна када се болесни и када само желите да се расхладите и уживате у укусу.
Сигурно сте у старим кафанам пробали парадајз чорбе и питали се како је тако укусна. Пожелели сте да је спремите и код куће. Преносимо рецепт у целости.
Потребни састојци:
BloombergAdria.com
Припрема:
Исеците парадајз на крупне комаде па га поређајте у плех. Прелијте маслиновим уљем и добро зачините. Пеците око 12 минута, у рерни загрејаној на 200 степени. У шерпи пропржите сецкани целер и лукове. Коцку растворите у 700 мл топле воде, па њоме залијте поврће. Додајте печени парадајз, зачините обилно мајчином душицом и туцаном паприком, па оставите да проври. Потом уситните у блендеру до жељене густине и служите са киселом павлаком.
BloombergAdria.com
(Трпеза)