Извор:Фото: Shutterstock

ПАРАДАЈЗ ЧОРБА НА КАФАНСКИ НАЧИН: Лечи душу и тело

Извор: Нпортал

11.08.2025.

13:51

ПАРАДАЈЗ чорба је окрепјућа чорба погодна када се болесни и када само желите да се расхладите и уживате у укусу.

Сигурно сте у старим кафанам пробали парадајз чорбе и питали се како је тако укусна. Пожелели сте да је спремите и код куће. Преносимо рецепт у целости. 

Потребни састојци: 

BloombergAdria.com

 

Припрема:

Исеците парадајз на крупне комаде па га поређајте у плех. Прелијте маслиновим уљем и добро зачините. Пеците око 12 минута, у рерни загрејаној на 200 степени. У шерпи пропржите сецкани целер и лукове. Коцку растворите у 700 мл топле воде, па њоме залијте поврће. Додајте печени парадајз, зачините обилно мајчином душицом и туцаном паприком, па оставите да проври. Потом уситните у блендеру до жељене густине и служите са киселом павлаком.

BloombergAdria.com

 

(Трпеза)