Извор:Фото: Принтскрин/Јутјуб/Kuhinjica svaštarica
РЕЦЕПТ СА СТАРЕ ПЛАНИНЕ: Качамак, јело бројних генерација
14.08.2025.
14:32
КАЧАМАК који се топи у устима!
Качамак је старинско јело које су обожавале генерације. И дан данас се је неизоставан део трпезе. Прави се врло једноставно.
Потребно је:
- 300 г крупног кукурузног брашна
- 1 л воде
- 1 равна кашичица соли
- 2 главице црног лука
- 100 г белог сира
- 2–3 кашике свињске масти
Припрема:
Шерпу са водом и соли ставите да прокључа. Онда полако додајте кукурузно брашно уз непрестано мешање варјачом. Смањите температуру и кувајте 20 до 30 минута, све док смеса не постане густа. Загрејте маст у тигању па на томе пропржите ситно сецкан црни лук док не постане стакласт. Ставите качамак у дубоки тањир па поспите мрвљеним сиром и прелијте врућом машћу с луком.
BloombergAdria.com BloombergAdria.com
(Трпеза)