Извор:Фото: Профимедиа

ФРАНЦУСКА КРЕМПИТА; Право освежење за вреле дане

Извор: Нпортал

29.08.2025.

17:25

ФРАНЦУСКА кухиња и слаткиши су једни од најпознатијих у свету.

Француска кремпита се прави веома лако, а врло је издашна и укусна. 

Потребно је: 

За светли крем: 

  • 8 јаја
  • 300 г шећера
  • 200 г скроба / нишесте / густина
  • 1,5 л млека
  • 250 г маслаца
  • 200 + 300 мл слатке павлаке

За желе од вишања: 

  • 300 г вишања – било да су залеђене или свеже користите све са соком
  • 100 мл воде
  • 100 г шећера
  • 50 г скроба / нишесте / густина

Још: 

  • 2 смрзнута блок теста или свежа уролана

Припрема:

BloombergAdria.com

(Трпеза)