Извор:Фото: Профимедиа
ФРАНЦУСКА КРЕМПИТА; Право освежење за вреле дане
29.08.2025.
17:25
ФРАНЦУСКА кухиња и слаткиши су једни од најпознатијих у свету.
Француска кремпита се прави веома лако, а врло је издашна и укусна.
Потребно је:
За светли крем:
- 8 јаја
- 300 г шећера
- 200 г скроба / нишесте / густина
- 1,5 л млека
- 250 г маслаца
- 200 + 300 мл слатке павлаке
За желе од вишања:
- 300 г вишања – било да су залеђене или свеже користите све са соком
- 100 мл воде
- 100 г шећера
- 50 г скроба / нишесте / густина
Још:
- 2 смрзнута блок теста или свежа уролана
Припрема:
BloombergAdria.com
(Трпеза)