Извор:Фото: Профимедиа
ПИЛЕЋИ ПАПРИКАШ ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Старински начин спремања
30.08.2025.
13:55
СВИ обожавамо пилећи паприкаш, нарочито ако се спрема по старинском рецепту.
Овај рецепт је спремила чувена бака Мира, а од количине може да се наједе цела породица и то два пута.
- 600 г пилећих батака
- 3 црвене паприке
- 1 главица лука
- 2 чена белог лука
- 1 кашика млевене зачинске паприке
- 200 мл павлаке
- со
- бибер
- уље
Припрема: BloombergAdria.com
Посолите и пропржите пилетину на уљу док не добије златну боју. Додајте лук и бели лук исечене на ситно, пропржите док не постану стакласти. Додајте паприку исечену на траке, посолите и поспите алевом паприком. Долијте мало воде и крчкајте док месо не омекша. На крају умешајте павлаку, промешајте и оставите да се сједини са сосом.
(Трпеза)