Извор:Фото: Профимедиа

ПИЛЕЋИ ПАПРИКАШ ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Старински начин спремања

Извор: Нпортал

30.08.2025.

13:55

СВИ обожавамо пилећи паприкаш, нарочито ако се спрема по старинском рецепту.

Овај рецепт је спремила чувена бака Мира, а од количине може да се наједе цела породица и то два пута. 

  • 600 г пилећих батака
  • 3 црвене паприке
  • 1 главица лука
  • 2 чена белог лука
  • 1 кашика млевене зачинске паприке
  • 200 мл павлаке
  • со
  • бибер
  • уље

Припрема:
Посолите и пропржите пилетину на уљу док не добије златну боју. Додајте лук и бели лук исечене на ситно, пропржите док не постану стакласти. Додајте паприку исечену на траке, посолите и поспите алевом паприком. Долијте мало воде и крчкајте док месо не омекша. На крају умешајте павлаку, промешајте и оставите да се сједини са сосом.

BloombergAdria.com

(Трпеза)