Извор:Фото: Принтскрин/Јутјуб/Mikina Kuhinja

ТРАДИЦИОНАЛНИ РЕЦЕПТ: Гибаница којој нећете моћи одолети

Извор: Нпортал

15.09.2025.

12:26

ГИБАНИЦА је неизоставна на трпези многих породица.

Идеална је као доручак или брзинска вечера. Домаћице је сервирају чак и на славама. Да би ужитак био лепши, можете је јести са јогуртом или киселим млеком. 

Потребни састојци: 

  • 500 г кора за питу
  • 4 јајета
  • пола л јогурта
  • 2 дл уља
  • 2 дл киселе воде
  • 1 кашичица соли
  • 1 кесица прашка за пециво

Припрема:

Рерну загрејте на 200 степени, У једној посуди умутите јаја, јогурт, уље, киселу воду, со и прашак за пециво. Одвојите коре па једну ставите у подмазан плех, Другу оставите са стране за прекривање гибанице. Одвојите 1 дл од умућене смесе. Преостале коре згужвајте у смесу па поређајте у плех. Онда прекријте остављеном кором па је премажите остављеним филом. Пеците гибаницу док не порумени, у рерни загрејаној на 200 степени.

BloombergAdria.com

 

(Трпеза)