Извор:Фото: Профимедиа
БЕЗ РАЗВЛАЧЕЊА: Хрцкава лења пита
17.09.2025.
13:12
НАВИКЛЕ сте на традиционалну лењу питу, сада се спремите да пробате нешто другачије.
Свима је добро познат укус бакине лење пите из кухиње, а пита спремљена на нов начин, освојиће ваше срце.
Потребно је:
- 300 г брашна
- 150 г путера
- 100 г шећера
- 1 јаје
- 1 прашак за пециво
- 200 г воћа по избору
- 1 кесица ванилин шећера
- прстохват соли
- шећер у праху за посипање
Начин припреме:
Рерну загрејте на 180 степени. У једној посуди помешајте брашно, прашак за пециво, шећер, ванилин шећер и прстохват соли. Онда умешајте хладан путер сечен на коцкице и рукама утрљајте у брашно док не добијете мрвичасту смесу. Затим додајте јаје и брзо замесите тесто. Половину распоредите у плех обложен пек папиром. Преко њега нанесите воће по избору. Ставите другу половину теста преко воћа. Пеците лењу питу око 30 до 35 минута, у рерни загрејаној на 180 степени. На крају је поспите шећером у праху.
BloombergAdria.com
(Трпеза)