Извор:Фото: Профимедиа
НАЈБОЉИ ПЕКАРСКИ КРОМПИР: Хрцкав и сластан
22.09.2025.
14:46
НАШЕ баке и деке су умеле да спреме неодољив пекарски кромпир, а сада се враћамо захваљујући рецепту у тај период одрастања.
Пекарски кромпир је веома сластан, одлично иде уз свињско место, нарочито ребарца или пилеће бело месо у сосу.
Потребни састојци:
- 2 кг кромпра
- 3 главице црног лука
- 4 кашичице вегете
- 2 кашичице млевене зачинске паприке
- 2 кашике брашна
Припрема:
Рерну загрејте на 220 степени. Ољуштите кромпир па га исеците на танке кришке. Очистите и ситно исецкајте лук па зачините. У то уваљајте кромпир па поспите брашном и добро измешајте. Ставите у плех обложен пек папиром. Прелијте водом да огрезне па ставите да се пече, све док равномерно не порумени, а вода не испари.
BloombergAdria.com
(Трпеза)