Извор:Фото: Профимедиа

НАЈБОЉИ ПЕКАРСКИ КРОМПИР: Хрцкав и сластан

Извор: Нпортал

22.09.2025.

14:46

НАШЕ баке и деке су умеле да спреме неодољив пекарски кромпир, а сада се враћамо захваљујући рецепту у тај период одрастања.

Пекарски кромпир је веома сластан, одлично иде уз свињско место, нарочито ребарца или пилеће бело месо у сосу. 

Потребни састојци: 

  • 2 кг кромпра
  • 3 главице црног лука
  • 4 кашичице вегете
  • 2 кашичице млевене зачинске паприке
  • 2 кашике брашна

Припрема:

Рерну загрејте на 220 степени. Ољуштите кромпир па га исеците на танке кришке. Очистите и ситно исецкајте лук па зачините. У то уваљајте кромпир па поспите брашном и добро измешајте. Ставите у плех обложен пек папиром. Прелијте водом да огрезне па ставите да се пече, све док равномерно не порумени, а вода не испари.

BloombergAdria.com

 

(Трпеза)