Извор:Фото: Профимедиа

СЕГЕДИНСКИ ГУЛАШ: Прави мађарски специјалитет

Извор: Нпортал

25.09.2025.

14:46

СЕГЕДИНСКИ гулаш је пикантано и укусно мађарко јело

Мађарски специјалитет можете припремити уз кромпир или тестенину. 

Потребно је:

  • 4 велика батака с карабатаком
  • 100 г сувих шљива
  • 1 велики црни лук
  • 5 дл густог сока од парадајза
  • 1 кашичица млевене зачинске паприке
  • со
  • бибер
  • уље
  • љута туцана паприка 

Припрема.

Месо ослободите од костију па исеците на мање коцке. Онда посолите и побиберите. У сецку уситните црни лук па га продинстајте у шерпи са загрејаним уљем. Затим додајте месо и млевену зачинску паприку, уз непрестано мешање. Умешајте суве шљиве сечене на коцкице па смањите ватру. Сипајте парадајз сос па поклопите и крчкајте гулаш.

BloombergAdria.com

 

(Трпеза)