Извор:Фото: Профимедиа
КАФАНСКЕ ШНЛИЦЕ У СОСУ: За гурмане права посластица
26.09.2025.
10:04
ШНИЦЛЕ у сосу премекане и сочне због павлаке и зачина.
Ове кафанске шницле се веома брзо и лако спремају. Потребно је само следити рецепт, а важе за једне од најтраженијих у ресторанима.
Потребно је:
- 600 г свињских шницли
- 200 г шампињона
- 200 мл павлаке за кување
- 1 главица црног лука
- 2 чена белог лука
- со
- бибер
- суви зачин
- маслиново уље
Припрема:
Истањите шницле па их посолите и побиберите. Онда их пропржите са обе стране, на мало уља, док не порумене. Затим пропржите ситно сецкан бели и црни лук па умешајте сецкане шампињоне. Додајте павлаку за кување и кувајте док се сос не згусне. Потом вратите шницле у сос и кувајте још 5 минута.
BloombergAdria.com
(Трпеза)