Извор:Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Grnčarija Zlakusa - Vaso i Dana
ФАНТАЗИЈА УКУСА: Чачански сач за гурмане
29.09.2025.
09:27
САЧ је изврстан за гурмане, а најбољи мајстори за сач долазе из Чачка.
Чачански сач спрема се од различитих врста меса, а његовом укусу је тешко одолети.
Потребни састојци:
- 500 г телетине
- 500 г свињетине
- 1 пиле
- 150 г сланине
- 300 г пиринча
- 2 кисела краставчића
- 1 шоља црвеног вина
- 7-8 ченова белог лука
- 1 главица киселог купуса
- уље
- бибер
- ловоров лист
- со
Припрема:
Пилетину, свињетину и телетину зачините, исеците на комаде и ставите у одговарајућу тепсију. На мало масти препржите пиринач и помешајте га са месом. Дно земљаног лонца прекријте сланином исеченом на танке комаде. Поступно ређајте слојеве купуса и меса док сви састојци не нестану. Прелијте све црвеним вином. Покријте лонац и ставите га у претходно загрејану рерну. Пеците док се сви састојци добро не скувају и омекшају.
BloombergAdria.com
(Трпеза)