Извор:Фото: М.Анђела

ДЕДА ТРАГИЧНО НАСТРАДАЛОГ СТЕФАНА: "Боље да ћути на суђењу"

Извор: Нпортал

22.01.2022.

10:17

- ДА сам на месту Галића ћутао бих на суду. Кривицу пребацује на све сем на себе - каже за Слободан Б, деда трагично настрадалог Стефана Б. (9) на Карабурми кога је 18. јула прошле године на пешачком прелазу усмртио Лазар Галић.

Према речима Слободана Б, свако суђење па и оно јуче, тешко подноси.

- Син одлази на рочишта и преноси ми како је било. Чуо сам да је сведочио вештак. Ја не могу да идем због својих година и не бих психички све то издржао - каже Слободан.

Подсећања ради, вештаку је јуче потом прочитан део исказа оптуженог Лазара Галића, у ком је описао да је човек одједном ступио на коловоз, десет метара испред њега, да је он зажмурио и скренуо на тротоар, када је осетио туп ударац. Упркос томе што је осетио туп ударац, он је наставио да вози.

Прво основно јавно тужилаштво у Београду оптужним предлогом од суда је затражило да га осуди на јединствену казну од 10 година затвора због кривичних дела тешко дело против безбедности јавног саобраћаја и непружање помоћи, као и меру Забране управљања моторним возилом у трајању од пет година.

Галић је на почеку суђења крајем септембра кратко изјавио да није крив за кривично дело које му се ставља на терет, док се у јулу на саслушању пред тужиоцем бранио ћутањем.

Више пута је био осуђиван, и то два пута због извршења саобраћајних дела.

Терети се да је 18. јула око 20.15 управљајући путничким возилом у Улици Маријане Грегоран изазвао саобраћајну незгоду тако што је возилом ударио и оборио три пешака, који су коловоз улице прелазили на обележеном пешачком прелазу, а затим је напустио лице места, остављајући без помоћи лица чије је повреде проузроковао.

У незгоди су деца Стефан Б. (9) и Лука Б. (5) која су прелазила улицу у пратњи оца задобила тешке телесне повреде, а деветогодишњи дечак је од повреда преминуо у болници 22. јула прошле године.

(Телеграф)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".