Извор:Фото: Профимедиа

ЛАЖНА ПИЛЕЋА МУСАКА: Идеална за сваку прилику

Извор: Нпортал

01.10.2025.

17:03

КАДА једном пробате овој рецепт, пожелећете сваки пут изнова да га правите!

Лажна пилећа мусака се јако брзо прави, а укус је невероватан!

Потребни састојци: 

  • 500 г пилећег филеа
  • 4 јаја
  • 150 г павлаке
  • 150 г тврдог сира 
  • 500 г кромпира
  • 1 лук
  • 150 г сирових печурака
  • 30 г путера
  • 50 мл млека
  • 1 парадајз
  • мало биљног уља
  • со
  • млевени црни бибер
  • млевена слатка паприка по укусу

Припрема:

Рерну загрејте на 180 степени. Исецкајте пилетину на коцкице па ставите у посуду. Онда додајте јаја и добро промешајте. Додајте павлаку и опет умешајте. Посолите, побиберите и поспите млевеном зачинском паприком.Онда умешајте крупно рендани сир. Скувајте кромпир. Засебно исецкајте црни лук па га прорпжите на уљу. Затим додајте сецкане шампињине па и њих пропржите. Изгњечите кромпир као пире па њиме напуните трећину мањих ватросталних посуда. Прелијте га пилећим месом у јајима и павлаци, па одозго додајте пропржене шампињоне. Парадајз сеците на колутове па их поређајте одозго као поклопце.На крају, поспите крупно ренданим сиром. Пеците мусаку око 40 минута, у рерни загрејаној на 180 степени.

BloombergAdria.com

 

(Трпеза)