Извор:Профимедиа
ЦИМЕТ КОЛАЧ: Савршен за јесење дане
02.10.2025.
16:32
ЦИМЕТ колач је идеалан за ово хладно јесење време.
Цимет је богат витаминима, а ретко ко ће појести само једно парче овог колача.
Потребно је:
- 250 г брашна
- 150 г шећера
- 120 г омекшалог путера
- 2 јаја
- 200 мл јогурта
- 1 кашичица прашка за пециво
- 1 кашичица соде бикарбоне
- прстохват соли
- 1 кашичица ванилиног екстракта
За цимет фил:
- 80 г браон шећера
- 2 кашичице цимета у праху
За посип (црумбле):
- 80 г брашна
- 100 г браон шећера
- 80 г путера
- 1 кашичица цимета
Припрема:
Рерну загрејте на 180 степени. У једној посуди умутите пенасто путер са шећером. Онда додајте јаја и ванилу, па сједините. Засебно помешајте брашно, прашак за пециво, соду и со. Полако сједините обе смесе да добијете глатко тесто. У плех обложен пек папиром сипајте пола смесе. Затим поспите мешавином цимета и шећера, па сипајте остатак теста. Сједините брашно. цимет, шећер и утрљајте хладан путер док не постане мрвичасто. Посип распоредите по тесту у плеху. Пеците колач око 35 до 40 минута, у рерни загрејаној на 180 степени.
BloombergAdria.com
(Трпеза)