Извор:Профимедиа

ЦИМЕТ КОЛАЧ: Савршен за јесење дане

Извор: Нпортал

02.10.2025.

16:32

ЦИМЕТ колач је идеалан за ово хладно јесење време.

Цимет је богат витаминима, а ретко ко ће појести само једно парче овог колача. 

Потребно је:

  • 250 г брашна
  • 150 г шећера
  • 120 г омекшалог путера
  • 2 јаја
  • 200 мл јогурта
  • 1 кашичица прашка за пециво
  • 1 кашичица соде бикарбоне
  • прстохват соли
  • 1 кашичица ванилиног екстракта

За цимет фил:

  • 80 г браон шећера
  • 2 кашичице цимета у праху

За посип (црумбле):

  • 80 г брашна
  • 100 г браон шећера
  • 80 г путера
  • 1 кашичица цимета

Припрема:

Рерну загрејте на 180 степени. У једној посуди умутите пенасто путер са шећером. Онда додајте јаја и ванилу, па сједините. Засебно помешајте брашно, прашак за пециво, соду и со. Полако сједините обе смесе да добијете глатко тесто. У плех обложен пек папиром сипајте пола смесе. Затим поспите мешавином цимета и шећера, па сипајте остатак теста. Сједините брашно. цимет, шећер и утрљајте хладан путер док не постане мрвичасто. Посип распоредите по тесту у плеху. Пеците колач око 35 до 40 минута, у рерни загрејаној на 180 степени.

BloombergAdria.com

 

(Трпеза)