Извор:Фото: Профимедиа

КРМЕНАДЛЕ У СОСУ: Бели лук даје посебан шмек!

Извор: Нпортал

05.10.2025.

15:13

КРМЕНАДЛЕ су сочне и меке.

Многи нису љубитељи белог лука, али када пробате крменадле са њим, одушевићете се. 

Припрема: 

  • 4 крменадле
  • 3 чена белог лука, ситно сецкана
  • сок и рендана корица 1 лимуна
  • 3 кашике маслиновог уља
  • со и бибер по укусу
  • 1 кашика свеже исецканог першуна

Припрема:

Крменадле најпре натрљајте сољу и бибером с обе стране. У посуди помешајте сок и корицу лимуна, бели лук и маслиново уље, а затим прелијте преко крменадли. Оставите месо да одстоји у овој маринади најмање 30 минута, или још боље преко ноћи у фрижидеру. Загрејте тигањ на средњој температури и пеците крменадле с обе стране док не постану златне и хрскаве. На крају их поспите свежим першуном пре служења. Овај освежавајући рецепт савршено се слаже са салатом од руколе или младим кромпиром.

BloombergAdria.com

(Трпеза)