Извор:Фото: Профимедиа
КРМЕНАДЛЕ У СОСУ: Бели лук даје посебан шмек!
05.10.2025.
15:13
КРМЕНАДЛЕ су сочне и меке.
Многи нису љубитељи белог лука, али када пробате крменадле са њим, одушевићете се.
Припрема:
- 4 крменадле
- 3 чена белог лука, ситно сецкана
- сок и рендана корица 1 лимуна
- 3 кашике маслиновог уља
- со и бибер по укусу
- 1 кашика свеже исецканог першуна
Припрема:
Крменадле најпре натрљајте сољу и бибером с обе стране. У посуди помешајте сок и корицу лимуна, бели лук и маслиново уље, а затим прелијте преко крменадли. Оставите месо да одстоји у овој маринади најмање 30 минута, или још боље преко ноћи у фрижидеру. Загрејте тигањ на средњој температури и пеците крменадле с обе стране док не постану златне и хрскаве. На крају их поспите свежим першуном пре служења. Овај освежавајући рецепт савршено се слаже са салатом од руколе или младим кромпиром.
BloombergAdria.com
(Трпеза)