Извор:Фото: Профимедиа
СПОЈ СВИЊЕТИНЕ И ПИЛЕТИНЕ: Јединствен гулаш са резанцима
06.10.2025.
15:19
ОД овог гулаша иде вода на уста...
Спој свињетине и пилеће џигерице даје посебан укус гулашу. Врло лако се спрема и погодан је за сваку прилику.
Потребни састојци:
- 300 г свињског меса
- 300 г пилеће џигерице
- 300 г црног лука
- 2 свеже паприке
- мало љуте туцане паприке
- мало млевене зачинске паприке
- 1 шаргарепа већа
- 1 свеж парадајз
- 2 чена белог лука
- 3-4 листа ловоровог листа
- уље
- зачина, соли
- бибера, першуновог листа
Припрема: BloombergAdria.com
Ситно сецкан црни лук пропржите на уљу па додајте сецкану шаргарепу и паприку и динстајте, око пола сата. Онда додајте месо сечено на коцкице и ловоров лист и сипајте мало воде. Крчкајте око 20 минута па додајте џигерицу и динстајте док не омекша. Посолите и зачините, а кашичицу зачинске паприке растворите у мало воде. Онда додајте бибер и бели лук. Умешајте сецкан першун у гулаш и искључите.
(Трпеза)