Извор:Фото: А. Станковић, ТВ Хепи принтскрин

"ТАТЕК МОЈ" Емотиван опроштај Акијевог сина

Извор: Нпортал

23.01.2022.

11:30

Син легендарног певача Акија Рахимовског који је преминуо јуче у 66. години, Кристијан Кики Рахимовски на Инстаграму се опростио од оца емотивном поруком и њиховом заједничком фотографијом.

"Тата мој отишел си ми прерано. Пуно прерано. Кажу људи да је Бог тако хтио. Били смо си више пјесмом него ријечима, другачије ниси знал, ниси знал сићи у глави с те позорнице па сам ти једино пјесмом прилазио. А могли смо пуно више татек мој. Болиш неописиво. Утјеха ми је да ћу те имати бар дио у својим пјесмама као и у оним што си ми оставио. Али ми то сад није довољно. Знали су људи све о нама, а ништа нису знали. Знали смо ти и ја. Фалиш татек свима нам фалиш", написао је.

"Татек мој сад одмори, па Рокај горе с екипом. Људи моји хвала Вам свима у име цијеле обитељи Рахимовски на ријечима подршке, на свим порукама, позивима... И вама је значио јер је био велик, као и Оли недодирљив. Татек мој рекел си ми прије пар дана: 'Сине и ја тебе волим, ајде бегај тамо и видимо се'. Видимо се тата једног дана. Бок тата, волим те тата. Видимо се", завршио је Кристијан.

Александар Аки Рахимовски рођен је у Нишу, али се убрзо са породицом преселио у Скопље. Како му је отац био музички професор, са седам година је кренуо у музичку школу, одсек клавир и певање.

Као тинејџер био је члан неколико састава од којих су неки групе Вакуум, Крвна браћа и Тор, са којом је наступио на фестивалу у Загребу 1975. године.

Исте године упознаје гитаристу и композитора Хусеина Хасанефендића Хуса и Јурицу Пађена. У сарадњи са менаџером Владимиром Михаљеком Михом оснивају прву поставу Парног ваљка.