Извор:Фото: Профимедиа

ДА СЕ НЕ ОШТЕТЕ: Ове ствари не би требало да перете у машини

Извор: Нпортал

23.01.2022.

13:37

ВЕЋИНА домаћица ће се сложити да је судомашина један од најбољих изума. Међутим, постоје судови које не би требало да у њу стављате како се не би оштетили или разбили.

Најлакше је убацити прљаве судове у машину и укључити је да одради свој посао, али она може у неким случајевима да направи више штете него користи. Зато је важно да ове предмете никада у њу не стављате.

Метални плех

Уколико желите да метални плех траје годинама, прескочите машину и након употребе га оперите у топлој води. Након што сте га користили неколико пута, можете га изрибати помоћу соли како бисте уклонили све неприметне остатке хране који су се задржали на површини.

BloombergAdria.com

 

Тигањ

Тигањ неће издржати поновљена прања у машини, па је много боље да их оперете ручно користећи детерџент и мекани сунђер. Окрените мекану страну сунђера док перете тигањ како га не бисте изгребали и оштетили.

Дрвени кухињски прибор

Топла вода и сушење су прејаке за дрво и могу покварити облик овог прибора. Оперите га ручно у топлој води без детерџента.

BloombergAdria.com

Пластични прибор

Мекана пластика ће се распасти приликом прања у машини па обавезно прочитајте упутства произвођача. Уколико пише да га можете прати у машини, ставите га на горњу решетку где је мања топлота.

BloombergAdria.com

 

Кристал

У машину такође не би требало да стављате кристалне чаше за вино и сличне предмете јер је велика вероватноћа да ће пући.

Оштри ножеви 

Овог правила би требало да се придржавате уколико у вашој машини не постоји одвојени део у који можете да ставите ножеве. У супротном, они могу да оштете унутрашњост машине. Такође, детерџент који се користи у машинама за прање судова их може отупити, а топла вода и топлота могу олабавити њихове дршке.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".