Извор:Фото: Профимедиа

ЈУНЕЋИ ГУЛАШ: Трик да се брже скува

Извор: Нпортал

15.10.2025.

10:41

ПОЛИЗАЋЕТЕ прсте!

Јунећи гулаш припада групи омиљених на балканским просторима. Да би гулаш успео, потребно је бити прави мајстор у спремању и пратити неке веома битне трикове. 

Састојци:

  • 3 коцкице црне чоколаде
  • вода
  • кашика и по слатке зачинске паприке
  • со и бибер
  • 1 кашичица сувог зачина

Припрема

За гулаш, увек ставите лука колико и меса. Прво исецкајте ситно црни лук, затим у шерпу додајте мало уља, а када се загреје, сипајте лук да се динста на средњој температури. Затим, ситно исеците бели лук и ставите да се пржи заједно са црним луком. За бољи укус, сланину исеците на коцкице, али не цело парче које сте припремили, већ мало сачувајте са стране. 

Јунеће месо, такође, исеците на крупне коцке. Сланину и јунеће месо додати запришци, након неких 10ак минута када се лук испржио. Све промешајте и оставите да се динста на лаганој ватри око 15-20 минута. Поклопите шерпу, али не скроз. 

Затим, додајте слатку зачинску паприку, промешајте и додајте соли, бибера, сувих зачина и црну чоколаду. Онда налијте водом колико да се прекрије месо и оставите од сат ипо до 3 сата да се крчка на лаганој ватри. Видећете када будете пробали колико је потребно кувати га. По потреби, додајте воде током кувања. Када прође време кувања, додајте пасирани парадајз и соли, по укусу, ако сматрате да је потребно. Оставите да се кува јо 20ак минута. 

BloombergAdria.com

(Трпеза)