Извор:Фото:Профимедиа
ТУРСКЕ ФАШИРАНЕ ШНИЦЛЕ: По чему се разликују од српских
19.10.2025.
12:07
ФАШИРАНЕ шницле су одувек красиле трпезу, нарочито када су породична окупљања.
Праве се на стари добро познати начин, а јаја презле или стари хлеб су, осим меса, обавезни. Ипак, Турци то раде на другачији начин, са неколико тајних зачина. Када их пробате, увек ћете пожелети да их изнова правите.
BloombergAdria.com
Потребно је
- 1 кг млевеног јунећег меса
- 1 кашичица бибера
- 1 кашичица љуте туцане паприке
- 1 кашичица слатке паприке
- 1 кашичица кумина
- 1 кашичица коријандера
- 1 кашика ренданог белог лука
- 1/2 шоље першуна
- 1 црни лук
Припрема:
Исецакајте црни лук и ставите га у воду. У млевено месо додајте зачине, бели лук, першун и добро промешајте. Процедите црни лук и додајте га у смесу са месом. Добро сједините, па рукама вадите и обликујте лоптице, а затим их пеците на загрејаном уљу.
BloombergAdria.com