Извор:Фото: АТА имагес

ЛЕЖАЛА САМ 12 ДАНА НЕПОКРЕТНА: Лепа Брена о борби са болешћу

Извор: Нпортал

24.01.2022.

11:17

ПЕВАЧИЦА Лепа Брена имала је тромбофилију због које је лежала непокретна 12 дана. Признала како је касније поново угрозила своје здравље.

Брена је испричала да је изгубила ваздух на једном наступу, где није пила воду, а унутра је било много људи и морала је да потроши доста енергије. У једном тренутку Брена је приметила да јој је рука љубичасто плава.

BloombergAdria.com

 

- Није ми пало на памет да би требало да прекинем концерт, пребацила сам микрофон у леву руку, а десну подигла горе и она је добила нормалну боју. Чим сам се вратила у Београд отишла сам на ВМА на преглед крвних судова где су ми констатовали тотално зачепљење вене суклавије и потпазушне вене десне руке. Била сам на терапији, лежала сам фактички непокретна 12 дана, са руком која је стајала у једном положају, ту су ме хранили, појили, то ми је било првих 12 дана некаквог одмора где су, захваљујући заиста великом тиму стручњака на ВМА, успели да ми санирају и да ми се отвори 70 одсто суклавије и 100 одсто потпазушне вене. Био је то био први мој сусрет са тромбофилијом. Била сам у шоку - рекла је Лепа Брена у емисији "На првом месту".

BloombergAdria.com

 

Тромбоза јој се вратила 2005. године, а Брена каже да је за неке ствари сама крива.

- Подигла сам ручну и тотално променила начин исхране. Окренула сам се исхрани богатој омегом три и омегом шест, бареном месу без прасетине и јагњетине, све кувам у води и на пари, избацила сам хлеб из исхране, једем воће и поврће и волим да попијем једну или две чаше вина. Цела та прича је постала веома умерена, не смете ни да се преједете али ни да будете гладни. Волим да пливам, шетам И радим јогу - рекла је Лепа Брена.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".