Извор:Фото: Профимедиа

МАТ ИЛИ СЈАЈНА? Ево која страна алуминијумске фолије је боља

Извор: Нпортал

22.10.2025.

16:18

Разлика између мат и сјајне стране алуминијумске фолије настаје током процеса производње, а да би се спречило цепање, фолија се пресује у два слоја — страна која долази у контакт с ваљцима постаје сјајна, док друга остаје мат.

Што се тиче употребе, нема стварне разлике у функционалности: обе стране пружају једнаку заштиту и изолацију. Дакле, можете користити било коју страну за умотавање и чување хране.

Међутим, при печењу или кувању неки стручњаци препоручују да сјајна страна буде окренута ка унутра, јер боље рефлектује топлоту и помаже равномернијем загревању хране.

(Блиц)