Извор:Фото: Профимедиа
МАТ ИЛИ СЈАЈНА? Ево која страна алуминијумске фолије је боља
22.10.2025.
16:18
Разлика између мат и сјајне стране алуминијумске фолије настаје током процеса производње, а да би се спречило цепање, фолија се пресује у два слоја — страна која долази у контакт с ваљцима постаје сјајна, док друга остаје мат.
Што се тиче употребе, нема стварне разлике у функционалности: обе стране пружају једнаку заштиту и изолацију. Дакле, можете користити било коју страну за умотавање и чување хране.
Међутим, при печењу или кувању неки стручњаци препоручују да сјајна страна буде окренута ка унутра, јер боље рефлектује топлоту и помаже равномернијем загревању хране.
(Блиц)