Извор:Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Moi Domasni Recepti
САВРШЕН РЕЦЕПТ ЗА ТРИЛЕЋЕ: Сочан и укусан
25.10.2025.
12:44
ТРИЛЕЋЕ је један од најукуснијих и најсочнијих колача.
Када се прави трилеће, многи се питају како направити добар прелив и патишпањ.
Потребни састојци:
За патишпањ:
- 6 јаја
- 200 г брашна
- 100 г шећера
- 1 ванилин шећер
- 1/2 прашка за пециво
За прелив:
- 400 мл слатке павлаке
- 300 мл кондензованог млека
- 800 мл млека
За карамел премаз:
- 250 г шећера
- 250 мл павлаке за кување
Припрема:
Умутите беланца, па постепено додајте шећер и ванилин шећер. Затим додајте једно по једно жуманце. На крају умешајте полако брашно помешано с прашком за пециво. Сипајте у тепсију обложену папиром за печење и пеците око пола сата у загрејаној рерни на 180 степени. Кад се патишпањ прохлади, извадите из тепсије и виљушком избоцкајте. У тепсију улијте слатку павлаку па положите патишпањ наопачке. Оставите да стоји 10 минута. Измешајте млеко и кондензовано млеко па прелијте патишпањ. Пустите да одстоји и упије млеко, па премажите карамел кремом. Карамел премаз: ставите шећер у шерпу и мешајте на рингли да се делимично истопи. Додајте павлаку за кување непрестано мешајући. Смањите јачину рингле и сачекајте да се шећер потпуно истопи. Прелијте колач.
BloombergAdria.com
(Трпеза)