Извор:Фото: Профимедиа

У ЗИМСКЕ ДАНЕ, ГРЕЈЕ ДУШУ: Пилав којим ћете се одушевити!

Извор: Нпортал

27.10.2025.

09:59

ПИЛАВ је једно од омиљених јела у српским домаћинствима.

Пилав се јако и брзо прави, а бићете сити до вечере. Ово јело је веома здраво и пуно витамина. 

Потребно је:

  • 4 батака са карабатацима
  • 1 шоља (250 мл) пиринча
  • 2 шаргарепе
  • 1 црни лук
  • 50 мл уља
  • 4 шоље воде
  • со, бибер, суви биљни зачин

Припрема:


Лук и шаргарепу насецкајте на коцкице. На загрејаном уљу их продинстајте и додајте месо. Зачините по укусу сољу, бибером, сувим биљним зачином и динстајте 15 минута. Додајте пиринач и динстајте пет минута, па долијте воду. Кад проври, сипајте у тепсију и пеците у загрејаној рерни на 200 степени док месо не омекша.

BloombergAdria.com

 

(Трпеза)