Извор:ФОТО: АТА имагес/А. Ахел/ Принтскрин Инстаграм lidijavukicevic

ТРАДИЦИЈА ДА - МОДА НЕ: Слава у дому Лидије Вукићевић (ФОТО)

Извор: Нпортал

27.10.2025.

18:36

ГЛУМИЦА Лидија Вукићевић данас прославља крсну славу Свету Петку, а онда је показала и како је уредила дом.

Лидија Вукићевић често истиче да је велики перфекциониста, а то се сада огледа и у њеном дому. Испред сваке иконе гори тамјан, а упалила је и кандило испред иконе Свете Петке. Тамјан гори и на Светом писму.

BloombergAdria.com

На столу је све удешено како обичаји налажу, па је ту и жито и славска свећа и погача.

BloombergAdria.com

 

Чак у делу дома где јој је клавир, стоји украсна саксија на којој пише "Срећна слава, домаћине".

Лидија отворила врата дома

Глумица Лидија Вукићевић раније је угостила екипу “Блица” у свом дому баш на Свету Петку, њену славу и открила нам каква је домаћица и шта ће се на њеној трпези наћи.

- Једно десетак дана сам припремала све. Велики сам перфекциониста. Волим да све буде на свом месту, битан ми је естетски моменат и наравно не стављам храну у други план, да направим ове венчиће око колача, жита и свеће и да се људи осећају у амбијенту пријатно - прича она и открива одакле јој инспирација за све што ради у свом дому:

- Инспирацију црпим од саме себе, ја сам неко ко воли да се бави кућом и цео живот се бавим кућом, али не само да се купи и донесе. Знам да фарбам рамове од слика, преправљам. Знам све да радим по кући што би можда некоме био потребан мушкарац мени не треба. Ја сам креативац, доста радим са фарбом, четкицама, ексерима. Волим да сама направим, офарбам, да је то неко моје дело, а не само отићи и купити.

Глумицу смо тада упитали без ког специјалитета слава не може да прође.

- Кад бих се ја питала меса никад не би било, пошто ја не једем месо. Мислим да је мој специјалитет сува пуњена паприка са пиринчем, то је нешто што ја волим. Веома поштујем традицију и наше обичаје, трудим се да са породицом и пријатељима то и одржим и да на трпези буду српска јела, од сарме, паприке, пасуља пребранца, печења, сира, кајмака. Више прибегавам тој традиционалној кухињи него модернијој.

(Блиц)