Извор:Фото: Профимедиа
НЕОДОЉВА ПИЛЕТИНА НА КРОМПИРУ: Рај за гурмане!
29.10.2025.
19:04
ПОЛИЗАЋЕТЕ прсте после ове пилетине и кромпира!
Пилетина може да се спреми на неколико начина, а најсочнија и најукуснија је печена на кромпиру у рерни.
Потребно је:
- 1 пиле
- 1 кг кромпра
- 2 веће шаргарепе
- 1 мања главица црног лука
- 2 чена белог лука
- 2 кашичице соли
- суви биљни зачин
- кари
Припрема:
Помешајте со, биљни зачин и кари и добро утрљајте по пилету. Оставите у фрижидеру преко ноћи замотано у фолију. Сутрадан га ставите у тепсију, около поређајте поврће и посолите. Кромпир ставите цео, шаргарепу пресеците напола и лук. Налијете водом (око 200 мл воде). Прекријете фолијом и пеците у рерни сат и по на 220 степени. Затим скините фолију и пеците још пола сата.
BloombergAdria.com
(Трпеза)