Извор:Фото: П. Митић

ПОСНИ БУРЕК: Веома брз и једноставан за прављење

Извор: Нпортал

09.11.2025.

13:35

ПОСНИ бурек је веома једноставан за прављење.

Уколико се определите за спремање овог бурека, бићете веома задовољни укусом. 

Потребни састојци:

  • 500 г кора за питу
  • 350 г посног сира
  • 250 мл киселе воде
  • 125 мл уља
  • пола кашичице соли

Припрема:

Рерну загрејте на 200 степени. У једној посуди помешајте воду, уље и со. У плех обложен пек папиром ставите 2 коре, укрстите их и пустите да крајеви вире преко плеха. Попрскајте мешавином уља и воде, с тим да, промешате течност после сваког прскања коре јер се уље одваја од воде. Згужвајте 3 коре па ставите једну преко друге. Попрскајте мешавином па ставите посни сир. Понављајте поступак док не утрошите материјал. Кад остану последње 3 коре, прву од њих, нагужвајте, попрскајте, ставите другу кору и њу попрскати ставите преостали посни сир па поклопите последњом кором. Пребаците преко коре крајеве који вире па их попрскајте. Пеците око пола сата, у рерни загрејаној на 200 степени док бурек не добије златну боју. Бурек сеците и служите врућ.

BloombergAdria.com

 

(Трпеза)