Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/Bakina kuhinja

ЦЕЛА КУЋА МИРИШЕ НА ЛИМУН: Пробајте босански шекер паре!

Извор: Нпортал

16.11.2025.

12:10

БОСАНСКИ рецепт за колач шекер паре ће вас одушевити!

Овај колач је сан сннова, буди сећање на породична окупљања. Сочан и пун шербета са аромом лимуна који осваја на први залогај. 

Потребни састојци: 

За прелив (шербет):

Помешајте све суве састојке, додајте цело јаје, беланце и омекшали путер. Замесите фино, мекано тесто.

У длановима формирајте мале колачиће, благо их спљоштите и поређајте у плех.

BloombergAdria.com

 

Премажите их жуманцетом које сте оставили са стране.

Пеците на 200°Ц око 25 минута, док лепо не порумене.

У шерпу сипајте воду, шећер, лимун и ванилин шећер. Кувајте док не проври и још кратко пустите да се укрчка.

Вруће колачиће прелијте врућим сирупом. Оставите најмање 30 минута да добро упију и омекшају.

(Трпеза)