Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/Bakina kuhinja
ЦЕЛА КУЋА МИРИШЕ НА ЛИМУН: Пробајте босански шекер паре!
16.11.2025.
12:10
БОСАНСКИ рецепт за колач шекер паре ће вас одушевити!
Овај колач је сан сннова, буди сећање на породична окупљања. Сочан и пун шербета са аромом лимуна који осваја на први залогај.
Потребни састојци:
За прелив (шербет):
Помешајте све суве састојке, додајте цело јаје, беланце и омекшали путер. Замесите фино, мекано тесто.
У длановима формирајте мале колачиће, благо их спљоштите и поређајте у плех.
BloombergAdria.com
Премажите их жуманцетом које сте оставили са стране.
Пеците на 200°Ц око 25 минута, док лепо не порумене.
У шерпу сипајте воду, шећер, лимун и ванилин шећер. Кувајте док не проври и још кратко пустите да се укрчка.
Вруће колачиће прелијте врућим сирупом. Оставите најмање 30 минута да добро упију и омекшају.
(Трпеза)