Извор:Фото: Профимедиа
ЦИМЕТ КРОФНИЦЕ: Топе се у устима, неодољивог мириса
24.11.2025.
09:55
МНОГИ су навикли на класичне крофне са џемом и еурокремом, али крофнице са циметом ће вас приморати да се заљубите у њих.
Цимет крофнице су прави зимски колач, иделне су уз шољицу топлог млека или чаја.
Потребни састојци:
- 500 г брашна
- 250 мл млека
- 50 г квасца
- 80 г шећера
- прстохват соли
- 2 јаја
- 80 г путера, омекшалог
- 2 кашичице млевеног цимета
- уље за пржење
- шећер у праху за посипање
Припрема:
Растопите квасац у топлом млеку са кашиком шећера. Помешајте брашно, преостали шећер и со, додајте јаја, путер и млеко са квасцем. Замесите глатко тесто и оставите да нарасте 1 сат. Развуците тесто и обликујте крофнице или прстене. Пржите у дубоком уљу док не добију златну боју. Посолите и поспите шећером у праху док су још топле.
BloombergAdria.com
(Трпеза)