Извор:Фото: Профимедиа

ПИКАНТАН ОСЛИЋ: Помера границе укуса

Извор: Нпортал

26.11.2025.

12:32

ОСЛИЋ је риба која се најчешће спрема за време поста и налази се на трпезама посних слава.

Овако спремљен ослић се може служити уз кромпир или пиринач. 

Потребни састојци: 

  • 1 кг филеа ослића
  • 2 кашике кукурузног брашна
  • 2 кашике белог брашна
  • 1 кашика љуте туцане паприке
  • со
  • суви биљни зачин
  • уље

Припрема:

Одмрзнуту рибу исеците на комаде. Зачините сољу и сувим зачином. Направите смесу од брашна и паприке и зачина, па уваљајте комаде рибе с обе стране у направљену смесу. Оставите их у фрижидеру барем сат времена. На уљу пржите рибу док не добије бакарну боју.

BloombergAdria.com

(Трпеза)