Извор:Фото: Профимедиа

ЕВО ШТА СУ АМЕРИ ЈЕЛИ У МОСКВИ Откривено и колико су платили

Извор: Нпортал

02.12.2025.

19:45

ПРЕ састанка у Кремљу, Виткоф и Кушнер су прошетали Москвом у пратњи генералног директора Руског фонда за директна улагања, Кирила Дмитријева, и ручали су у једном московском ресторану у близини Црвеног трга.

Изасланици америчког председника Доналда Трампа, Стив Виткоф и зет америчког лидера, Џаред Кушнер, потрошили су око 25.000 рубаља (нешто мање од 35.000 динара) на ручак у једном московском ресторану, откриле су РИА Новости након прегледа менија ресторана.

Америчка делегација је у уторак разговарала са руским председником Владимиром Путином у Москви.

BloombergAdria.com

Пре састанка у Кремљу, Виткоф и Кушнер су прошетали Москвом у пратњи генералног директора Руског фонда за директна улагања, Кирила Дмитријева, и ручали су у једном московском ресторану у близини Црвеног трга.

BloombergAdria.com

Према менију ресторана, салате америчке делегације коштале су приближно 3.500 рубаља, топла јела су се кретала од 1.500 до 7.500 рубаља, а дезерти су били приближно 2.700 рубаља. Укупно је оброк без пића коштао госте најмање 25.500 рубаља.

Као што је то радио и раније, Виткоф је поново шетао руском престоницом пре разговора у Кремљу. Током својих претходних посета, специјални изасланик је посетио улицу Стари Арбат, парк Зарјадје и пробао је чебурек "Ла Гранде" у једном московском ресторану.

BloombergAdria.com

Овог пута, Виткоф први пут у Москви није сам, већ у пратњи Трамповог зета, Џареда Кушнера.

Шта је све било на менију?

Изасланик америчког председника Стив Виткоф и зет америчког лидера, Џаред Кушнер, пробали су руску кухињу у једном московском ресторану: посикунчике (пите), филе од дивљачи и препелице са хељдом, а за десерт шарлоту од јабука, јавио је дописник РИА Новости.

Како је сазнао дописник РИА Новости, на менију су се нашла руска јела: салате "Коњичка салата", "Мимоза", "Расоље", посикунчики са раковима, кнедле са печуркама, препелице пуњене хељдом, кулебјака од три врсте рибе, кувани иверак и филе од дивљачи.

BloombergAdria.com

Посикунчики су традиционалне пермске пржене месне пите. Праве се од теста за кнедле и млевене говедине и свињетине. Обично се служе са сосом од белог лука и павлаке.

За десерт, гости су уживали у Наполеоновој торти, шарлоти од јабука и разноврсном бобичастом воћу.

(РИА новости)