Извор:Фото: Принтскрин/Јутјуб/Mikina Kuhinja
ПОСНА ГИБАНИЦА: Појешће се све са тацне
13.12.2025.
12:22
У току су посни дани, а домаћицама се може догодити да нестане идеја за рецепте. Међутим, савремено доба доноси бројне замене за мрсне намирнице. Гибаница са посним сиром ће одушевити укућане.
Посна гибаница је идеална за доручак или ужину. Може се служити уз ајвар или јогурт.
Потребни састојци:
- 500 г готових кора
- 500 г посног сира
- 2 посне киселе павлаке (мале)
- 1 шоља киселе воде
- 3 кашике млевеног лака
- 7,5 чаша воде
- 2 кашичице прашка за пециво
- 1/2 шоље уља
- 1 кашичица соли
Припрема:
Рерну загрејте на 200 степени. У посуди помешајте посну киселу павлаку, киселу воду, прашак за пециво, со и измрвљени посни сир. Засебно помешајте млевени лан и воду и добро сједините. Потом мешавину додајте у смесу са павлаком и добро сједините. Умачите сваку кору у смесу па згужвајте и ређајте у плех обложен пек папиром. Преко сипајте остатак фила. Пеците посну гибаницу око 40 минута, у рерни загрејаној на 200 степени.
BloombergAdria.com
(Трпеза)