Извор:Фото: Танјуг/АП

БРИТАНЦИ НЕ ОДУСТАЈУ: Две недеље касније и даље црне Нолета

Извор: Нпортал

28.01.2022.

22:05

ВЕЋ скоро две недеље је прошло од срамног депортовања Новака Ђоковића из Аустралије а неки медији и даље покушавају да оцрне најбољег тенисера света.

У критикама очекивано предњаче Британци, па је "ББЦ" опет покренуо већ познату причу о наводним копијама ПЦР теста Новака Ђоковића, који се наводно не поклапају.

Иако је др Зоран Гојковић, члан Кризног штаба за борбу против корона вируса у Србији, до детаља одговорио на питања новинара ЦНН-а пре неколико недеља, када је тема била актуелна и разјаснио све дилеме и побио оптужбе да је постојао било какав проблем око Новаковог ПЦР теста, те да је 100 одсто валидан, две недеље касније, ББЦ се поново бави овом темом.

BloombergAdria.com

Први је ово покренуо немачки "Шпигл", чији ИТ форензичари нису најбоље протумачили кодове, који се мењају сваки пут када се скине ПДФ документ. ББЦ се наслонио на сличну причу, а у томе су имали помоћ и српских новинара.

Наиме, како сами у тексту наводе, 21 тест добили су од колега из ББЦ Србија, који су дали допринос за "копање" по кодовима Института за јавно здравље Батут" како би упоредили Новаков тест и резултате.

ББЦ је такође у тексту контактирао Батут путем више различитих канала, али нису добили одговор. Подсетимо и да је управо чланак ББЦ-ја био "доказ" за депортовање Новака Ђоковића у Аустралији на срамном суђењу.

Наравно, причу је једва дочекао да подели Бен Ротенберг, тениски новинар који увек спремно дочека нешто лоше да напише о првом рекету света.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".