Извор:Фото: Профимедиа
ПИЛЕЋИ БАТАЦИ ИЗ РЕРНЕ: Лепе се за прсте
27.12.2025.
16:29
ПИЛЕЋИ батаци су сочни и меки.
Пилећи батаци у рерни уз мало зачина добиће невероватан шмек!
Потребни састојци:
- 600 г пилећих батака
- 3 црвене паприке
- 1 главица лука
- 2 чена белог лука
- 1 кашика млевене зачинске паприке
- 200 мл павлаке
- со, бибер, уље
Начин припреме:
BloombergAdria.com
Посолите и пропржите пилетину на уљу док не добије златну боју. Додајте лук и бели лук исечене на ситно, пропржите док не постану стакласти. Додајте паприку исечену на траке, посолите и поспите алевом паприком. Долијте мало воде и крчкајте док месо не омекша. На крају умешајте павлаку, промешајте и оставите да се сједини са сосом.
(Трпеза)