Извор:Фото: РТС принтскрин

ТАКМИЧАР ШОКИРАО СТУДИО: Необична одлука у квизу "Потера"

Извор: Нпортал

01.02.2022.

07:22

НАВИКЛИ смо да у квизу "Потера" виђамо чудне одговоре или останемо фасцинирани знањем и победом такмичара. У синоћној епизоди квиза "Потера" дошло је пак до необичне ситуације која је оставила у чуду све у студију.

Такмичар Милош је у првом кругу питања освојио само 30.000 динара (одговоривши на три питања), а она је на понуду трагача пристао на најмању своту - 3.000 динара. Сви су остали у чуду, а он ни то није одбранио, већ је испао!

Иако су га остали такмичари саветовали да узме или освојену суму од 30.000 или већу он се одлучио за најмању, што је изненадило све у студију, па и водитеља Јована Мемедовића.

- Ово се никада раније није дешавало. Врло необично. Можда има ту неке тактике - рекао је Мемедовић док је Милош кратко објаснио свој потез. "Знам да знам за више од онога што сам показао, али узећу 3.000 свакако". https://www.youtube.com/watch?v=W3ejcz5MlGU

На питање коме је Марко Краљевић речима "ја погубих од себе бољега" у народној песми одао признање да је бољи јунак од њега, такмичар је одговорио "бегу Костадину" уместо "Муси Кесеџији", што је тачан одговор.

Потом није знао одговор на питање о аутору текста из 1876. о односу Турака према Србима, за шта је рекао да га је написао Марк Твен уместо Виктора Игоа, а одмах се оклизнуо и на следеће питање, који сисар се назива "морски једнорог". Такмичар је ту одговорио "морж", а тачан одговор је био "нарвал".

Трагач га је ту прибио уз зид и Милош се више није снашао, па није знао ни одговор на питање који је мореуз између Гренланда и Исланда (Дански). Крај је био када је промашио одговор на питање која врста ликера је названа по карипском острву које припада Холандији (Курасао).

- Нису ми легла питања, очигледно. Она историјска... - рекао је такмичар док га је водитељ испраћао из студија.

(Мондо)