Извор:Фото: Профимедиа

КОСА ВАМ СЕ БРЗО МАСТИ? Решење се крије у овој намирници

Извор: Нпортал

07.02.2022.

17:11

АКО сте једна од особа која има проблем са масном косом, онда вероватно знате колико ова појава може бити замарајућа и неугодна. Међутим, и за то постоји једноставно решење.

Со се од давнина користи у козметичкој индустрији, а и обична кухињска со најбољи је савезник за лепоту и негу косе и коже.

Ова намирница је већ добро позната по својим здравственим бенефитима. Многи је користе као купку за стопала али постоје и многи други начини за њену употребу који дају феноменалне резултате.

BloombergAdria.com

 

Ако вам се коса брзо масти, можете да испробате овај трик: додајте прстохват соли у шампон који редовно користите. Нормално оперите косу, користите балсам и поступак поновите неколико пута у наредним данима. Врло брзо ћете приметити да вам се коса мање масти.

BloombergAdria.com

 

Да бисте повећали волумен косе, со такође може да помогне. Комбинујте ову намирницу са регенератором, загрејте смесу на лаганој ватри, па нанестите на косу и масирајте од корена до врхова. Држите паковање на глави отприлике 20 минута, па исперите. Резултати ће вас одушевити. Врхови ће бити укроћени, спречиће се њихово „крзање“, а генерално ће вам коса деловати бујније и здравије.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".