Извор:Фото: Депозитфото

ТАЈНЕ ФАТАЛНИХ ЛЕПОТИЦА: 9 једноставних трикова за лепоту које користе Италијанке

Извор: Нпортал

14.09.2021.

15:54

КАДА говоримо о саветима за лепоту и негу коже, Кореанке су обично водеће даме у тој области, али занимљиво је да и Италијанке могу много тога да кажу о овој теми.

Маслиново уље је тајно бјути "оружје"

Сви знамо колико је маслиново уље у италијанској култури изузетно важно, не само као неизоставан састојак у кухињи већ и у купатилу - захваљујући витамину против старења - Е, и одличним благодатима када је реч о хидратацији. Можете га користити за негу коже, попут Софије Лорен, или за негу косе како бисте јој вратили сјај. 

BloombergAdria.com

Стрес је највећи бјути непријатељ

Опуштање и уживање је за Италијане важан део живота, а стрес обично свесно заобилазе у широком луку. Како Италијанке верују, услед стреса сви изгледају старије и уморније, зато је важно пронаћи начин да се стрес канализује. А оне то раде на најбољи могући начин - чашом омиљеног вина у врелој купки.

Нежна, мека кожа је "муст"

Хидратација је најважнија ставка на листи лепоте приоритета сваке Италијанке. Зато, оне обавезно користе изузетно хидратантне креме и, у циљу већ поменутог опуштања, готово свакодневно себе часте масажом коже од главе до пете хранљивим путерима за тело.

BloombergAdria.com

Не бежите од Сунца

За разлику од Кореанки, које избегавају Сунце како би задржале порцелански тен, Италијанке обожавају да се сунчају. Како кажу, боре ћете свакако добити и онда зашто не бисте уживали у сунцу. Наравно, у обзир долази само право сунце, никако соларијум, а заштита коже приликом сунчања се подразумева.

Немојте слепо пратити трендове

Овде се мисли на оне трендове који дођу и прођу - они су вечни баш такви, вечни, и Италијанке их и те како прихватају. Оне верују да хидратантне и креме за сунчање никада не излазе из моде, баш као ни препознатљив парфем и руж за усне. А ту је још једно сјајно правило- оставите своје обрве на миру!

BloombergAdria.com

Мање је више

Попут Францускиња, Италијанке такође заговарају приступ "мање је више" када је реч о шминкању. Оне дозвољавају кожу да се дише, али уз то воле да свој изглед "зачине" са мало боја - црвеним лаком за нокте или розе кармином. Али, то је сасвим довољно да изгледају дотерано и прелепо.

Пилинг од кафе је сјајна ствар за кожу

Осим маслиновог уља, Италијанке користе још један природни састојак из своје кухиње за негу коже - кафу. Помешају је са кокосовим уљем и добијају природан, делотворан пилинг који чини кожу затегнутом, хидрираном и здравом. Осим тога, овакав пилинг им такође помаже код уклањања целулита.

BloombergAdria.com

Дозволите себи чоколаду

Италијанке радо часте себе црном чоколадом која подстиче лучење хормона захваљујући чему се осећате не само боље, већ и изгледате боље. Ипак, ни у томе не претерују.