Извор:Фото: Танјуг/АП

КОРОНА ХАРА ВЛАДАРСКИМ ПОРОДИЦАМА: Принц Чарлс поново оболео

Извор: Нпортал

10.02.2022.

15:05

РАЗМАКУ од неколико сати чак су два владара европских краљевства морала у самоизолацију. Шпански краљ Фелипе VI развио је благе симптоме, због чега се подвргнуо тесту, док је данска краљица Маргарете била позитивна на тесту неколико сати након што је присуствовала свечаном отворењу краљевске изложбе. Последњи у низу је принц Чарлс

У самоизолацију, након што су тестови показали да су позитивни на коронавирус, отишла су чак два владара еуропских краљевина - шпањолски краљ и данска краљица. Последњи у низу заражених је принц  Чарлс, и то по други пут, преносе страни медији.

Шпански краљ Фелипе VI заражен је корона вирусом и има благе симптоме, саопштила је данас краљевска палата и додала да је краљ на седам дана прекинуо своје званичне активности.

- Његово Височанство је добило позитиван резултат на тесту који је јутрос урађен пошто је у уторак краљ осетио благе симптоме - наводи се у саопштењу, јавља АФП а преноси Бета.

Додаје се да је Фелипе VI добро и да ће наставити активности из своје резиденције.

Његова супруга и ћерка не показују симптоме болести и могу да наставе активности али ће се придржавати одговарајућег протокола у датој ситуацији, навела је палата.

Шпански краљ је последњих дана присуствовао јавним скуповима, као што су научне конференције и радни ручкови.

И данска краљица Маргрете Друга заражена је корона вирусом и има благе симптоме, саопштила је данас Краљевска палата и додала да је краљица (81) у новембру примила додатну дозу вакцине против корона вируса.

Маргарете Друга, иначе веома популарна у Данској и која је недавно прославила 50. годишњицу од доласка на трон, морала је да откаже пут у Норвешку. Налази се у изолацији у својој палати у Копенхагену.

Упркос укидању неких мера против корона вируса, данске власти и даље препоручују изолацију од најмање четири дана за оболеле од корона вируса.

Британски принц Чарлс позитиван је на ковид-19, саопштила је данас његова канцеларија.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".