Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/Radio-televizija Vojvodine/Bleki Novi Sad

КАО БЛЕКИ: Дечак (12) запалио и убио бескућника песника у НС

Извор: Нпортал

11.02.2022.

19:16

НОВОСАДСКИ улични свирач Кристијан Костић Блеки свирепо је убијен прекјуче у раним јутарњим сатима у Косовској улици у том граду, када га је монструозно претукао Жарко Р (21), а ова прича је многе подсетила на стравичан случај који се догодио пре шест година, када су дечаци запалили двојицу бескућника.

Наиме, 2016. године тројица малолетника запалила су двојицу бескућника од којих је један преминуо од задобијних опекотина.

Драгутин Тодорчевић (64) из Футога и његов пријатељ Зоран Тодоровић тешко су повређени у овом стравичном догађају, а Драгутин је преминуо пар сати након пријема у болницу јер му је 90 одсто коже било у опекотинама.

Страдали Тодорчевић је годинама био бескућник и ноћу је спавао на бетонској стази иза продавнице на Булевару ослобођења.

- Он је био легенда Новог Сада и имао је тешку животну причу. Годинама је становао у прихватилишту у Футогу - рекао је извор.

Сам Драгутин говорио је о себи у једној емисији.

- Животни пут ме навео кад је дошло бомбардовање економски сам пукао, брак ми је пукао. После сам се одао алкохолу и тако сам био по улицама свакојаким, остао сам на улици. Украли су ми штаке, звао сам полицију. Полиција је звала црвени крст и довели су ме овде - прича Драгутин Тодорчевић. https://www.youtube.com/watch?v=TFnGz6HmtiI

Он је додао да је у прихватном центру завршио након што су му украли штаке на улици.

- Једном су ми украли штаке, звао сам полицију, а полиција је онда звала Црвени крст. И довели су ме овде - испричао је Драгутин.

Он је у Прихватном центру учествовао у изложбама, песничким вечерима, представама... Тако је био учесник изложбе „Шире од светлости“, коју је отворио рецитовањем својих стихова.

Као песник-аматер учествовао је чак и у Европском Фејсбук песничком фестивалу. Иако бескућник, учествовао је чак и у добротворним акцијама.

Малолетник, у то време дванаестогодишњак није одговарао због смрти Тодорчевића, а кажњена је његова мајка. Дечак је у то време дао невероватну изјаву.

- Упалио сам новине и бацио их на тог бескућника и његовог пријатеља. Било ми је досадно и рекао сам друговима: "Хајде да се мало забавимо. Нисам знао да ће да изгори." - рекао је тада дванаестогодишњак полицији у Новом Саду.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".