Извор:Фото: Принтскрин

ПРЕПОЗНАЈТЕ ПЕВАЧИЦУ СА СЛИКЕ: Данас једна од најбогатијих

Извор: Нпортал

16.02.2022.

22:28

ФОЛК звезда Драгана Мирковић рођена је 1968. године, у селу Касидол, надомак Пожаревца. Од раног детињства показивала је склоност ка музици, што јој се и остварило, постала је једна од највећих звезди.

Њен таленат приметили су и наставници из школе, па је Драгана на такмичењима основних школа из пожаревачког краја редовно представљала своју школу. Са тринаест година била је најмлађи солиста КУД “Касидол” и својом песмом отварала је и затварала приредбе.

BloombergAdria.com

 

Певачица је често говорила да сваки пут пред излазак на бину има велику трему, али да ју је савладала због велике љубави према музици.

Убрзо се прочуло да у Касидолу постоји дете које тако добро пева, а онда је вест дошла и до важних људи из света музике. Након двоумљења да закорачи у свет професионалне музике, због младости и важности школовања, њена породица донела је одлуку да Драгана сними плочу, али тек након што заврши школу.

Њена песма “Имам дечка немирног” доспела је на врх свих топ листа, а плоча је продата у 160.000 хиљада примерака, тако је рођена звезда.

Драган током каријере добија многобројна признања, а једном приликом најугледнији амерички магазин „Билборд” је објавио текст у коме је Драгана Мирковић названа „српском Мадоном или Лејди Гагом”.

Поред успешне каријере, Драгана је изградила и своју породичну идилу и познато је да има складан брак са супругом Тонијем са којим има двоје деце.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".