Извор:Фото: Принтскрин

РЕДАК ПОРЕМЕЋАЈ: Алергична сам на секс, сперма ми шкоди

Извор: Нпортал

18.02.2022.

10:59

СТУДЕНТКИЊА Клое Лоури из САД открила је да пати од тешке алергије на сперму која ју је оставља у 'јаким боловима'. Девојци, која има 18 година, дијагностификована је преосетљивост на људску семену плазму - ретка алергијска реакција на протеине која се налазе у већини сперматозоида. Стање значи да трпи физичке реакције када дође у контакт са семеном, укључујући осећај 'печења' и црвенила, пише Њујорк Пост.

Када сперма дође у контакт са мишићима њеног лица, на пример током оралног секса, то узрокује утрнулост, клонулост и привремену парализу. Она може да управља својим стањем употребом кондома и опрезом у које сексуалне радње улази.

- У суштини, ја сам алергична на секс. То је вероватно било моје треће сексуално искуство, пре нисам имала контакт са семеном, али сперма ми је некако пала на кожу, поцрвенела сам и нисам пуно размишљала о томе јер понекад поцрвеним. Али онда је током другог сусрета сперма била у мојим устима и изгледала сам као да имам Белову парализу на пола лица око три сата. Бојала сам се да ће то бити трајно, избегавала сам секс.

BloombergAdria.com

Клое је посумњала да има алергијску реакцију на сперму и посетила је лекара који је потврдио стање.

- Сваки пут кад имам сперму у себи, то се догоди - каже Клое. Озбиљност нуспојава варира зависно од количине сперме са којом је имала контакт, а може да траје од 15 минута до сат времена. Уз помоћ кондома Клое је успела да избегне озбиљније реакције.

Клое је рекла: - Морам то да откријем партнерима попут "успут, постоје неке ствари које не могу да учиним због онога што имам" и чини се да никоме није сметало. Мисле да је то заправо занимљиво, па ми то није изазвало никакве проблеме у вези."

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".