Извор:Фото: М. Лабудовић

ДЕТАЉИ ХАПШЕЊА ТЕРОРИСТЕ У БЕОГРАДУ Полиција му пронашла ово

Извор: Нпортал

18.02.2022.

15:16

ИГОР Д. ухапшен је данас у Београду због кривичног дела Јавно подстицање на извршење терористичких дела.

Игор Д. који је ухапшен због позивања на терористички напад, како сазнају медији, био је администратор једне групе на интернету која је пропагирала и позивала на џихад, те су му оперативци МУП тако ушли у траг и ухапсили га!

Подсетимо, Игор Д. хапшен је и 2017. године, када је планирао да по узору на терористички напад у Барселони, отме камион и улети њиме у Кнез Михаилову улицу у центру Београда. Код њега су тада, како је већ писано, пронађени детаљни планови напада. Игор Д., који је примио ислам, био је у сталној вези са радикалним исламистима из Сирије и Западне Европе.

- Игор Д. сада је поново ухапшен јер је био администратор једне групе у којој је позивао на џихад. Код њега је пронађена и велика количина новца. Проверава се за шта је конкретно била намењена тако велика сума и да ли је требало да њом буду финансирани напади - прича извор Курира и наставља:

- Он је већ осуђиван због ширења расне и верске мржње. Иначе, од 2016. године Игор Д. је безбедносно интересантна особа и у тим круговима се сматра за озбиљну и опасну особу - напомиње наш саговорник.

И. Д., који је пре неколико година примио ислам и био на сталној вези са вођама ИСИС-а, ухапшен је пре пет година у тренутку док се припремао да отме камион, њиме улети у Кнез Михаилову улицу и прегази што више људи!

Он је 2017. године у стану, лаптопу и мобилном телефону имао детаљне нацрте и планове напада који је требало да изгледа као онај у Барселони, пре пет година, када је Мароканац Јунес Абујакуб комбијем улетео у масу људи испред шопинг центра на Ла Рамбли. Тада је убијено 13, а тешко повређено више од сто људи!

Подсећања ради, И. Д. је српским властима постао "безбедносно интересантан" током августа 2016. године.

Према досадашњим информацијама, И. Д. је деловао самостално, али полиција и БИА интензивно проверавају све трагове који би потенцијално могли довести и до других радикалних исламиста који су спремни да по наредби ИСИС-а убијају по Србији.

(Курир/Телеграф)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".