Извор:Фото: ЕПА/Д. Миловановић

ПРОДУЖЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ: Ђаци у клупама неколико дана више

Извор: Нпортал

23.02.2022.

14:11

ШКОЛЕ су због, продужетка јесењег распута за три, као и фебруарског за два, у обавези да надокнаде два радна дана, уз продужавање школске године за три дана, речено из Министарства просвете.

За ученике од првог до седмог разреда, летњи распуст је по старом календару требало да почн у среду, 22. Осмаци је требало да се од 7. јуна. У складу са одлуком Министарства просвете, све се помера за три дана.

И средњошколци ће на распуст отићи касније. Према раднијем календару, 22. јуна требало је да почне летњи распуст за све ученике средњих школа на територији Србије и АП Војводине (за ученике И, ИИ и ИИИ разреда гимназије и четворогодишњих средњих стручних школа и ученике И и ИИ разреда трогодишњих средњих стручних школа).

За ученике ИВ разреда гимназије, ИВ разреда четворогодишњих и ИИИ разреда трогодишњих средњих стручних школа, летњи распуст почиње по завршетку матурског/завршног испита.

Због неповољне епидемиолошке ситуације, ученици у Србији су протекле недеље имали продужени распуст након Дана државности. Претходно је био продужен и јесењи распуст. Корона, као и прошле школске године и ове утиче на календар школских активности.

(Новости)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".