Извор:Фото: Профимедиа/Јутјуб принтскрин

ЗЕЛЕНСКИ: Некад свирао клавир полним органом, данас ратује

Извор: Нпортал

25.02.2022.

22:03

НАПЕТОСТ између Русије и Украјине ескалирала је у ратни сукоб, а очи светске јавности упрте су у лидере ове две земље. Председник Украјине Владимир Зеленски, који се током другог дана сукоба пожалио на одсуство помоћи САД, а свог имењака на челу Русије позвао на преговоре, некада се бавио далеко мање драматичним послом.

Пажњу целог света привукла је пре неколико година вест да је комичар постао председник једне европске државе.

Зеленски (44) је завршио је правни факултет, постао једна од највећих глумачких звезда у земљи, потом и најпопуларнији комичар, а на крају и председник државе.

BloombergAdria.com

За своје вођење Украјине у њеним најтежим тренуцима од проглашења самосталности за сада добија похвале од стране челника западних земаља, којима је замерио спору реакцију и недостатак помоћи.

Но, данас, када својим потезима може да утиче на судбину целог народа, нарочито бизарно делују неки од старих снимака из времена када је био комичар.

На Јутјубу се и даље могу наћи снимци на којима данашњи украјински председник с колегама тобоже полним органом свира клавир, док публика умире од смеха.

Снимци су, разумљиво, ових дана поново постали хит на друштвеним мрежама.

У то време, пре отприлике пет година, Зеленски још није био у свету политике.

Тада је, између осталог, глумио професора који се једног дана пробудио и открио да је постао председник Украјине, у серији "Слуга народа". Великом делу Украјинаца се, очито, веома допао у тој улози, те је фикција постала стварност 2019. године, када је изабран на правим изборима.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".