Извор:Фото: Танјуг/АП

ПЕСКОВ: Рано је проценити успешност војне операције

Извор: Танјуг

28.02.2022.

13:15

ПОРТПАРОЛ Кремља Дмитриј Песков сматра да је превише рано проценити ефикасност руске војне операције у Украјини, јер је за то неопходан њен завршетак.

- Не верујем да је сада време да се говори о било каквом исходу операције или њеној ефикасности, морамо сачекати да се заврши - рекао је Песков новинарима, преноси агенција ТАС С.

Портпарол Кремља осудио је данас одлуку Европске уније да финансира испоруку оружја Кијеву и указао да та одлука показује да је Моска "у праву" што предузима све мере како би демилитаризовала свог суседа.

BloombergAdria.com

Песков је назвао злочинима акције украјинских националиста, који се, како је он навео, крију иза цивила.

- Видимо бројне покушаје, вишеструке покушаје украјинских националистичких група - не знам како да их назовем - да користе цивилно становништво, цивилне објекте, стамбене зграде као штит, као живи штит - рекао је он и додао да је то неприхватљиво.

Он је поручио да ће Москва на забрану летова руских авио-компанија одговорити симетрично, али и узимајући у обзир сопствене интересе.

- Наравно, биће одговора који ће бити вођен принципом реципроцитета, а наши интереси свакако ће бити у првом плану - истакао је је портпарол Кремља.

BloombergAdria.com

 

Он је такође казао да су током дужег периода у Русији вршене системске припреме за могуће санкције, укључујући и оне најтеже.

- До сада нисмо имали разлога да сумњамо у ефикасност и поузданост Централне банке, као што ни сад немамо разлога да сумњамо у њену ефикасност - рекао је он у одговору на питање како Кремљ оцењује поступке Банке Русије.

Поручио је да планови одговора на санкције постоје, да су они припремљени, развијени и да се сада спроводе.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".