Извор:Фото: Профимедиа

ПРИВЛАЧЕ ПОЗИТИВНУ ЕНЕРГИЈУ Ове биљке треба да има сваки дом

Извор: Нпортал

01.03.2022.

14:53

ОСИМ што ће улепшати сваки дом, биљке су и добри пречишћивачи ваздуха, а верује се верује се да уношењем одређених биљака у дом, уносимо и позитивну енергију.

Јасмин

Његов мирис ублажава стрес, доноси позитивну енергију и подстиче романтику. Држите га на прозору окренутог према југу или североистоку. Може да уклони токсине из ваздуха, а препоручује се да се држи у простору у којем проводимо највише времена.

Орхидеја

Према фенг шуију верује се да орхидеје повећавају проток позитивне енергије. Ово дуготрајно цвеће долази у разним величинама и облицима са пријатним мирисом који побољшава расположење и умирује ум. Ноћу ослобађа кисеоник стога је идеално држати је у спаваћој соби.

BloombergAdria.com

 

Жалфија

Уклања негативне емоције попут љутње и страха и подстиче позитиван проток енергије.

Златна пузавица

Користи се у Азији дуги низ година јер је симбол среће и просперитета. По Фенг шуију његов вертикални облик представља дрвени елемент који утиче на телесну активност, животну енергију и виталност.

Верује се да је одговорна за проток добре енергије у дому, али и да дому у који се унесе доноси срећу и благостање.

BloombergAdria.com

 

Дрво новца

Фенг шуи стручњаци објашњавају да скоро свака лепа, зелена биљка може бити биљка новца јер суштина је у доброј енергији коју она производи. Међутим, једна од најпознатијих биљака које по веровању доноси новац је красула.

BloombergAdria.com

 

Јапанско дрво, долар дрво, парац, красула… то су све називи за биљку Crassula ovata. Она потиче из Јужне Африке, а назив је добила по листовима овалног облика који подсећају на кованицу новца.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".