Извор:Фото: Архива ТВ Новости/АТА имагес

ШИЈАН КАО МАЛИ БОКСЕР Фотке из Гоциног дома пре две деценије

Извор: Нпортал

02.03.2022.

13:41

ПЕВАЧИЦА Гоца Божиновска дуго је на естради, а медије је увек занимао и њен приватни живот.

Екипа часописа "Сабор" била је 1999. године у посети у дому Божиновске, те је певачица са њима поделила део своје интиме. Гоцин живот тада састојао се састојао од бројних певачких тезги, између којих се старала о своје троје деце. У наставку можете прочитати како описује своју свакодневицу, као и фотографије са децом.

Ових дана је у календару Гордане Божиновске тешко наћи слободан дан! У то смо се уверили када смо покушали да утаначимо термин у којем бисмо могли да популарну певачицу посетимо у њеном стану. Јер, викендом је редовно на иностраним тезгама, а радним данима је окупирана снимањима телевизијских емисија, гостовањима...

- Шта ћу кад сам срећом окована! Да појасним - моја песма "Окови" је брзином муње постала хит, па ме траже са свих страна! А, то је највећа срећа за певача - причала је Гоца у телефонском разговору. Ипак, на једвите јаде смо успели да "ископамо" дан без обостраних обавеза.

BloombergAdria.com

И, почетком треће недеље фебруара, тачно у подне, нађосмо се пред блиндираним вратима у приземљу зграде на Новом Београду. Недавно разбуђена, али већ сређена, Гоца нас је, како то већ она уме, срдачно дочекала. У трпезарији упознајемо њеног шестогодишњег сина Мирка и тетка Светлану која се са чика Бранком брине о кући и деци кад је певачица одсутна.

- Млађа ћерка Зорана је у соби и пише домаћи, а старија Јелена је у школи. Ускоро ће се вратити тако да ће породица бити комплетна - објашњавала је тренутну ситуацију у кући Гоца, док је Миркову пажњу привукао фото апарат, па је почео да се распитује како то "чудо" ради. Убрзо се показало да је то у ствари била само његова увертира да нам се "приближи" и да се похвали.

- Тренирам кик-бокс и најјачи сам у парку! Одох по рукавице да вам покажем шта знам - рече и отрча у собу.

BloombergAdria.com

- Љубав према борилачким вештинама наследио је од тате Зорана Шијана. Често са њим оде у Сурчин и тамо тренира у теретани, плива у базену...

- Ево ме! Мама, држи џак... - прекинуо је Гоцину причу малишан и почео да показује ударце свог, очигледно широког, репертоара. Док је то радио певачица нам је објашњавала да Мирка уз кик-бокс занимају цртани филмови, посебно они са фајт тематиком, слагање лего коцкица и игрице на "нинтендо мини класику".

Убрзо нам се, пошто је урадила задатке из математике, придружила и Зорана.

BloombergAdria.com

- Ђак сам у првак у школи "Душко Радовић". Била сам одлична на полугодишту и трудићу се да тај успех поновим и на крају године - причала нам је и позвала маму у радну собу да баци поглед на задатке.

- Гоцо, изгореше ти данске погачице! - огласила се из кухиње Светлана и певачица се у два скока нашла поред шпорета. Отворила је рерну, у последњем тренутку извукла плех и тако избегла да се пециво угљенише.

- Потпуно сам изашла из форме! У последњих годину и по дана немам времена да се бавим пословима у кући, јер обавеза везаних за посао имам преко главе! Обично се будим око поднева и да бих дошла к себи Светлана ми донесе нешто слатко и дуплу кафу у кревет. А, онда опет легнем! Али, на - телефон! Зовем пријатеље, али и, пошто сам сама свој менаџер, могилац непрестано звони. Јављају ми се они који желе да певам у њиховим ресторанима или на весељима, организатори телевизијских емисија, новинари... Већ од раних поподневних часова улећем у кола и, или шпартам по граду и завршавам обавезе, или крећем негде на пут! А својевремено сам била домаћица за коју није било тајни у кухињи и која се из петних жила трудила да у кући све блиста! Међутим, то је време сада прошлост. Тек понекад, да бих се мало разгибала, ухватам се усисивача.

BloombergAdria.com

Док разговарамо, звук звона на вратима указује да ће нам се још  неко придружити. Пошто су часови у средњој медицинској школи завршени, кући је дошла четрнаестогодишња Гоцина ћерка Јелена! Од ње сазнајемо да јој се испунила жеља да упише ту школу и да је посебно занимају стручни предмети.

- Није лако, ново друштво, нови професори, али сам се добро снашла. Поред обавеза у школи нађем времена и за изласке. Волим забавну и денс музику, па са друштвом обично посећујем дискотеке. Излаз имам до два ујутро и трудим се да тај договор са мамом испоштујем - прича Јелена, Гоца то главом потврђује, и додаје да са њом нема никаквих проблема.

BloombergAdria.com

Опет се зачу звоно! Популарној певачици је у госте дилазила Добрила Лукић из Новог Сада. Док нас упознаје Гоца каже да су јој, уз колегинице Злату Петровић и Сању Ђорђевић, Добрила, Бранка Наранџић и Горица Реџепагић најбоље пријатељице и да је то екипа која је свакодневно у контакту.

- Гоцу знам десетак година. Изузетан је другар! Пожртвована је, спремна да помогне у свакој ситуацији... Уз то је добро расположење никад не напушта тако да у њеном друштву никада није досадно - хвалила је Добрила Гоцу. А када смо је питали да ли наша домаћица има и неких лоших страна рече нам да је понекад брзоплета и да претерано верује људима.

У то нам се певачица поново прикључила пошто је на тренутак изашла из собе, јер ју је неко тражио телефоном.

- Звао ме је Саша Поповић. Сутра сам гост на концерту Милета Китића, па бих морала да свратим код педикира да средим нокте...

* Нпортал.рс због вас даје нови живот текстовима из богате новинске архиве "Новости", а овај чланак је изашао у "Сабору", 1. марта 1999. године. *

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".